Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bree Hodge

bree.jpg

 

 

Első megjelenése Végzetes csütörtök(1.01. epizód)
Megalkotta Marc Cherry
Megszemélyesítője Marcia Cross

 

Születési neve Bree Mason
Neme
Életkora 45
Foglalkozása Háztartásbeli
Szülei Henry Mason (apa)
Eleanor Mason(mostohaanya)
Házastársa Orson Hodge
Rex Van De Kamp(meghalt)
Élettársa Ty Grant (ex-barát)
Peter McMillan (ex-barát)
Gyermekei Andrew Van De Kamp
Danielle Van De Kamp
Rokonai Phyllis Van De Kamp(volt anyós)
Gloria Hodge (anyós)
Edwin Hodge(após, meghalt)
Fern Mason (nagynéni)

 

1. évad 

Bree keresztény értékrendet valló, konzervatív republikánus, aki tagja a Nemzeti Fegyvertartók Szövetségének, így négy lőfegyver tulajdonosa. Bree hosszú ideig élt egy rossz házasságban egykori férjével, Rex-szel és lázadó szellemű gyerekeivel, Andrew-val és Danielle-lel.

Mint a tökéletesség megszállottja, Bree úgy éli életét, hogy igyekszik minél kevesebb érzelmet kimutatni. Ebből kifolyólag feszült viszonyt tart fenn családjával. Kapcsolatot tartott fent gyógyszerészével, George Williams-szel, amikor Rex és Bree házassága zátonyra futott, és életük részben különvált. George-dzsal való viszonyának elsődleges célja Rex féltékennyé tétele volt, ám a férfi szinte azonnal beleszeretett Bree-be. Az első évad végén, mielőtt Rex meghalt, ő és Bree kísérletet tettek házasságuk rendbehozására.

2. évad 

Rex halála után Bree rossz viszonyba került férje anyjával, Phyllis-szel, hiszen még abban sem értettek egyet, milyen nyakkendőt adjanak Rex-re temetése előtt. George iránta érzett megszállottsága odáig nőtt, hogy eljegyezte Bree-t, ám miután Bree rájött George férje halálában való szerepére, megtagadta a segítséget George-tól, amikor az gyógyszer-túladagolással öngyilkosságot követett el. Fiát, Andrew-t többször átnevelő táborba küldte, legutolsó alkalommal akkor, amikor az rátámadott George-ra egy anyjával váltott csók után. Bree alkoholproblémája akkor vált szorongatóvá, amikor Lynette gyerekeit felügyelve némi bor elfogyasztása után kidőlt, a gyerekek pedig elszöktek. Bree nehezen, de rávette magát, hogy elmenjen az Anonim Alkoholisták összejövetelére, ám továbbra is úgy gondolta, hogy nincs problémája az ivással – az összejövetelekre azért ment el, hogy ezzel segítsen megakadályozni fia önállósodását.

Bree a Pszihiátrián találkozik orson Hodge-al

Bree az Anonim Alkoholistáknál találkozik Peter McMillan-nel, aki Bree kezese lett a terápia során. Szerelmi szálak szövődnek közöttük, ám kiderül, hogy Peter szexfüggő, és kezelés alatt áll, kezese pedig megtiltott számára minden érzelmi és testi érintkezést. Bree megkísérli jobb belátásra bírni Peter kezesét, ám Andrew – visszaélve Peter függőségével – ágyba csábítja a férfit, így megszakad kapcsolatuk. Ezután Bree élete több téren is összeomlik: fiát csomagjával és némi pénzzel sorsára hagyja egy távoli benzinkútnál, Danielle pedig megszökik Matthew Applewhite-tal. Ekkor az idegösszeomlás szélén Bree önként bejelentkezik egy pszichiátriaiintézetbe, ahonnan akkor szökik meg, amikor kiderül, hogy annak idején Matthew ölte meg Melanie Fostert. Danielle ezt követően tér haza. (Matthew fegyvert szegez anyjára, és épp meg készül húzni a ravaszt, amikor egy rendőr lelövi őt az ablakon keresztül.) Bree ezt követően ismerkedik meg a sármos fogorvossal, Orson Hodge-dzsal, és szoros kapcsolatot alakít ki vele anélkül, hogy tudná: Orson gázolta el szándékosan a második évad végén Mike Delfinót.

3. évad 

Bree-nek a sötét hónapok után egyre boldogabb lett, mert társra és szerelemre lelt Orson Hodge személyében. Orson fél év után megkérte Bree kezét, s Bree nem ismervén Orson előéletét, igent mondott, ám, mikor az eljegyzési partijukon az összes szomszéd előtt egy idegen nő Carolyn Bigsby, Orson volt szomszédja, avval rágalmaza Orsont, hogy megölte első feleségét Alma-t. Ettől mindenki megdöbben. És Bree bizalma is meginog majdani férje iránt…

Ám ezután következet az esküvöi ceremonia és Susan, Gaby és Lynette nyújtot segédkezet a menyasszonynak a szervezésben, ám Susan egyre jobban occkodik Orson-tól, és még az esküvő előtt elmegy a bankba ahol Carolyn dolgozzik, hogy barátnőjével lebeszéljék Bree-t élete legrosszabb döntéséről. Ám eközben a rendőrség egy hullát talál egy Golfüzlet építkezésén, és a hullának kihúzták az összes fogát.

A templomban épp mikor az eskűvö kezdödne a három barátnő megossza agájait Bree-vel, akiben viszont egy fikarcnyi félelem, vagy megbánás sincs Orson iránt. Mikor már lezajlott az esküvő és Gabrielle-ék hátsó kertjében zajlik a tovvábbi ünneplés, Orson-nak és Bree-nek váratlanul távoznia kell, mert megjelenik egy nyomozó, miszerint lehet, hogy megtalálták, Orson nejének Almának a hulláját. Viszont a hullaházban kiderül, hogy nem Alma az, de megjelenik Carolyn, aki szintén sem tud mást válaszolni. Ám mikor mindenki elhagyja a szobát Orson még vissza néz a hulláraa és Monique-nak

Ám pár nappal később megjelenik Carolyn és férje Harvey és bocsánatot kérnek Bree-től és Orson-tól. És felajálja Bree, hogy menjenek el vacsorázni. Mikor Harvey és orson magukra maradnak a vacsorán, Harvey bevallja Orson-mak, hogy viszonya volt egy Monique nevű nővel, de erről Carolyn nem tud.Eközben a Wc-ben Carolyn át ad Bree-nek egy jelentést amiben Alma feljelentete Orsont, mert az megverte.

Másnap ezt Bree elmondja Orson-nak, aki elmondja neki Harvey titkát, mire ezt Bree elmondja Carolyn-nak, aki emiatt kezdi el ámokfutását…

Később Bree tudomsát szerez arról, hogy Orson anyja Gloria Hodge, a közeli idősek otthonában lakik, Bree meg is látogatja, majd az idős hölgy hozzájuk is költözik, ám ezután Bree meglátja anyósa igazi ényjét, miszerint igencsak iszákos az idös hölgy, s egyik este kapatosan elmondja Bree-nek, hogy Orson megcsalta Alma-t Monique-kal. Erre Bree kiteszi Orsont a házból.És eközben letartoztatják Mike-ot Monique meggyilkolása miatt. Susan érzi, hogy ezt nem Mike tete, hanem Orson, s el is megy nyomozni orson fogászati rendelöjébe, ahol rálel egy beutalóra, miszerint Orson 15 éves korábban 1 évet töltött a Pszihiátrián. Ám pont ekkor jönn Bree Orson-hoz, aki elmondja anyja igazi ényjét, Bree mikor hazaérnek Orson-nal, kiteszik Gloria-t, ám kiderül, hogy Glroia szövetkezik az eltűntnek hitt Alma-val. Alma Hodgemegjelenik a Lila akác közben, ami Bree-nek nagyon nem tetszik, ugyanis Alma titokban visza akarja kapni Orsont, ám Bree meghívja vacsorára, ahol megjelenike egy nyomozó és elviszik Orsont kihallgatásra, Bree rájönn, hogy Susan jelentete föl Orsont, ezért véget vett barátságuknak. Másnap Bree-t döbbenetként éri, hogy Alma megvette a régi Applewhite házat Edie-től, még aznap este átmegy hozzá, és megtalálja nála Monique fogait, ekkor rögtön rájöön, hogy Alma volt az aki megölte Monique-t a MIke Delfino franciakulcsával.

Ám ezután Alma megerőszakolja Orsont Gloriával karöltve, azért mert Alma terhes lesz Orson biztos elhagyja Bree-t. Ám másnap Orson elmondja az igazat Bree-nek Monique halálával kapcsolatban, ami igencsak döbbenetként éri. Ám eközben Gloria bezárja a padlásra Alma-t, hogy végre hajthatsa tervét. Aznap éjjel egy létrát állít a Hodge ház mellé, rajta a fogakal, Bree föl is mászik és leszakad alata a létra és eltöri a lábát. Eközben Mike visszaemlékszik arra az estére amikor Monique-nál járt és azt gondolja, hogy Orson a gyilkos, Orson épp a kórház parkolójában ácsorog mikor megjelenik Mike és elkezdenek dulakodni mi következtében orson leesika tetőröl… Mikor Orson leesik a tetöröl, visszaemlékszik arra az estére mikor Monique meghalt, és ekkor derül ki, hogy Gloria ölte meg a nőt, és ö húzta ki a fogait is.

Eközben Susan épp a kórházban van Ian-nel értesül róla, hogy Bree-vel mi történt. Susan bemegy Bree-hez és ekkor kibékülnek, eközben pedig orson is kórházba ,egy betegként ugyanis túlélte az esést, de viszont az hiszik,hogy öngyilkos akart lenni és ekkor emlékszik vissza apja edwin öngyilkoságára. Eközben Bree-t hazaengedik a kórházból, és Danielle vigyázik rá, mert mindenki a Scavo Pizzéria megnyitoján van. De Gloria fölajálja unokájának, hogy ö majd vigyáz Bree-re. Eközben Alma meg akar szökni a tetöről, sikerül is addig amedig le nem esik onnan és meg nem hal. Eközben Gloria bealtatóza Bree-t, akit ájultan betesz a kádba, és elövesz egy kést, ám ekkor hazaér Andrew, de a nő leüti a botjával. Orson viszont megszökik a kórházból, és épp mikor Gloria megölni Bree-t, akkor ér haza és ekkor éri a megdöbbenés, hogy anyja ölte meg apját Edwin-t is. Ám Gloria agyvérzést kap ekkor Orson kiviszi a házból és leteszi Alma hullája mellé. Másnap minden jól végzödött, mert a rendörség azt hitte, hogy: Alma öngyilkos lett Monique meggyilkolása miatt(mert nála voltak a nő fogai), mikor Gloria rátalált agyvérzést kapott, ilyen bizonyíték miatt felmentik a vád alol Mike Delfino-t. Eztuán Orson bemegy a lebénult anyjához, aki Stroke-ot kapott, és ekkor örökre a kórházban hagyja.

Bree-ék már élvezik, hogy mehetnek a Svájc-i nászutjukra, de ekkor kiderül, hogy Danielle terhes lett Austin McCann-tól. Ekkor Orson keszeli, hogy Danielle velük tart a nászutjukra és ha valaki adoptálni akarja a gyereket akkor hazajöhet.

Bree-ék sokáig távol lesznek otthonuktól, de amikor indulnak vissza Bree és orson egy új (jövő) családtagról beszélnek. Bree-ék hazaérnek a Lila Akác közbe, és rögtön találkoznak Julie Mayer-rel, akinek azt hazudják Danielle-ről, hogy egy Svájci iskolában tanul tovább.

Ezután Bree megjelenik Gabrielle és Victor esküvöjén ahol a négy barátnő ismét együtt lehet és Bree-nek van egy meglepetése, teherbe esett. Az esküvön Bree boldogan meséli el, hogyan derült ki, hogy terhes.

Mikor Orson és Bree hazaér a Hálszobában Bree leveszi a műhasát, mert nem is terhes, csak ezt a látszatot akarja kelteni a Lila akác köz lakói előtt…

4. évad 

Bree egyre nehezebben tudja rejtegetni állterheségét, ugyanis egyik nap egy öregasszony a cipőosztályon meg akarja fogni Bree hasát, de a nő illetlenül figyelmezteti. Mikor Katherine Mayfair Grillpartit ad, Bree hasába véletlenül beleáll egy szúróvilla, amit rögtön észre is vesz Ida Greenberg , s azonnal szól Katherine férjének Adam Mayfair, aki orvos, de orson kitalálja, hogy ez egy trükkös villa.

Orson elmodnaj Bree-nek, hogy adják föl, de Bree, mivel Danielle-t és Andrew nem tökéletesen nevelt fel akar egy másdoik esélyt.

De Bree-nek ez még csak az aggodalmak kezdete volt, ugyanis mikor Katherine bejeleti Bree-nek, Gaby-nak és Susan-nek, hogy kedveskednének egy ebéddel Lynette-nek, aki nagyon gyenge a kemoterápiától, megbeszélik: Gaby hozza a föételt, Susan hozza a kávét, Katherine a salátát és Bree a süteményt, de Katherine fölajálja, hogy majd ő visszi a süteményt, de Bree ragaszkodik hozzá, hogy ő vigye a süteményt.

Később Susan átmegy Katherine-hoz, s eszébe jut, hogy Katherine milyen hirtelen költözött el. Majd az ebédnél mindenki megkostólja a deszertett, s kiderül, hogy Katherinea a saját pitéjét szolgálta fel ami még Bree-ét is fölülmúlja.

Bree etőll teljesejn bepipul mert Katherine el akarja orozni a Széplak legjobb háziasszonya címet. S több órányi próbálkozás után Bree úgy dönt, hogy átmegy délután Katherine-hoz, hogy elkérje tőle a recepetett, de nő közli vele, hogy titkos, ezért Bree mikor egyedül marad a Mayfair ház, Bree betör, hogy ellopja a receptet, de ekkor megérkezik a Mayfair család, s Dylan az apjáról kérdezösködik, de Katherine nem fele neki,s egyszer csak fölpofozza lányát (eközben Bree ott van a konyhában), majd Adam és Katherine arról beszél, hogy ezután jobb hazugásogokat kell kitalálniuk.

5. évad 

Bree híres szakácsnő lesz, és hihetetlen sikert ér el szakácskönyvével. Férjét Orsont kiengedték a börtönből, miután Bree kérte, hogy vallja be, hogy ő gázolta el Mike Delfino-t. Eközben a kis Benjamint Danielle elviszi, mivel egy ügyvéd elvette feleségül, ezentúl tudja ő is nevelni nem várt gyermekét. Ebbe Bree teljesen beleroskad, megint inni kezd... Kathrine siet a segítségére, és hozzáköltözik egy időre, amig segít barátnőjének letenni az italt. Később együtt dolgoznak Bree vállalkozásában, mint társak, ám Bree Hodge felülkerekedik barátnőjén, aki csak jelentéktelen szereplő a társas vállalkozásban. Orson-t sehol sem foglalkoztatják, tekintettel bűnös előéletére. Bree ad neki munkát, nem kevesek rosszallására. Andrew megtalálja álmai hercegét, akinek persze megérkezik az édesanyja, aki elcsalná a fiatal párt egy másik városba lakni, ám Bree igazi született feleség:házat vásárol nekik a közvetlen közelben, hogy ne veszítse el fiát...

Idézetek 

(A magyar változat alapján)

 • "Ismerős a kérdés, nem igaz? Hogy mennyit is akarunk tudni a szomszédunkról."
 • "Csak azt mondom, hogy egyszer mind a ketten meghalunk, és a hátralévő időben – legyen az két nap vagy két évtized – azt hiszem, kedvesnek kellene lennünk egymáshoz."
 • "A lányom azt tervezi, hogy felajánlja neked a szüzességét, én pedig jó néven venném, ha nem fogadnád el."
 • "Rex sír miután elélvez."
 • "A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny."
 • "Orson ne kényszeríts választásra, mert hidd el, őt választom. Kérlek, mozdítsd a seggedet!"
 • "Ha azt gondolod Rex, hogy egy olyan helyen beszélem meg veled a házasságunk felbontását, ahol az van kiírva a mosdóra, hogy pasik és csajok, akkor tévedsz"
 • "Én soha nem mondtam azt, hogy csökött!"

Bűntény 

 • Bree fia, Andrew gázolta el Juanita Solis-t, aki kómába esett és meg is halt, de Bree a hetedik évad 1. részében elárulja a nagy titkát Gabrielle-nek.
 • Hagyta meghalni a néhai férje, Rex gyilkosát, aki tablettákat szedett be elkeseredettségében, miután Bree nem fogadta vissza a szakításuk után.

A Színfalak mögött 

 • Bree karakterét Marc Cherry saját édesanyja alapján alkotta meg, családját pedig a sajátjáról mintázta.
 • Cherry eredetileg Nicole Kidmannel szerette volna megformáltatni Bree-t.
 • Bree a 3x16-ig tól a 3x22-ig részig nem látható a sorozatban mert Marcia Cross, a karakter alakítója ikerterhessége miatt nem állhatott a kamerák elé